8 ketul ayam
garam
1 cwn minyak masak
sos lemon
5 s/k air
1 biji lemon (dptkn 5 sudu jus lemon)
3 sudu madu
1 s/k tepung jagung dibancuh dgn 2 sudu air
cara memasak:
- basuh ayam dan lumur dgn garam
- panaskn minyak dan goreng ayam
- angkat ayam dan toskan minyak
- kemudian pnskn air dan jus lemon di dlm periuk
- tambahkn madu dan kacau rata
- masukkan bancuhan tepung jagung dan biarkan sehingga pekat
- tuangkan sos ke atas ayam
- tadaaa!! sedia untuk dimakan dengan nasi panas..
*tau x i dpt resepi ni ktne?kt dlm surat kabau..ruangan didik utk budak2 upsr tu..huhu..
selamat mencuba kwn2.. :)
2 comments:
sendiri da cube ke nk bagi2 resepi kat org nih?? huh huh??
mestila belum..br baca surat kabau td..hehe
Post a Comment