CLICK! CLICK ! DI SINI

Wednesday, August 11, 2010

arthritis + toothache

Ya ALLAH Ya TUHANku..
yang MAHA PENGASIH lagi PENGAMPUN..
KAU berikanlah kekuatan kepada hambaMU yang lemah ini

on tuesday morning
aku bgn cam biase nk g keje
eh..knp rs berat semcm?
my fingers xleh move n hold thing
sah..mmg sah..
dia dah dtg blk
tp rsnya
aku da m,jlnkn segala method p'cegahan yg ada
pelik..tp x pelik
dah mmg tau pun
dia akn dtg bile2 masa yg dia suke
cume x tau n x boleh jangka ble

so..
d whole day on selasa tu
aku x bgn dr katil
sleeping all day
coz itu je crnya utk melegakan kehadirannya
da lm da dia x dtg
da agak lupe rasa dia cmne

by noon
sorg lagi dtg menjengah
yg ni bkn adik beradik dia pun
yg ni sedare bau2 bacang
dia pun nk dtg jugak pd hari yg sama
mcm tau2 je
sedare dia ada kt sini
menyampah!!

sakitnye cume ALLAH yg tau
dala susah nk gerak
pastu xleh nk ckp pulak
perkgh!!!
saudara saudari bygkan jela
cmne rs dia

sian my children
lgsg mumy x hiraukan diorg
mumy 'busy' la syg
aleh2..fitra yg dtg kt mumy
dtg tdo sebelah
ntah ble ms dia tdo by my side pun x sedar
slalu 1hari tdo skali je
tp nmpk mumy bantai tdo sepnjg2 hari
dia pun bantai tdo smpi 2x..
huhu...

anyway..nsb baik by nite
da ok sket
joints da bleh gerak cm biasa
tggl toothache je blm lega
wlu mcm mn pun
on wednesday aku berjaya m'jlnkn ibadah puasa
seperti org lain
wlupun..
dgn sakit gigi yg rs cm nk tercabut kepala
dengan masuk angin lagi..
angin da naik kepala..aku tabahkn hati jugak
i know..this is all dugaan dari NYA
thx to ALMIGHTY ALLAH yg m'beri aku peluang & ketabahan ini..

*salam ramadhan to all frens


Photobucket

5 comments:

yantie said...

kenapa jari tak leh gerak ja...? tak leh bercakap? dah lame ke kena camtu?
apape pun,aku doakan kau sihat selalu k...mkn ubat tau.

Yoa Ngadenin said...

cobaan dan dugaan. nak tengok kuat iman ke dak? bebanyak bersabo..ubat tu rerajin ler makan!!

eja said...

yantie: aku ada sejenis penyakit sendi.lama dah.cume aritu cam da ok tp tetibe dia dtg blk lak.sendi2 akn bengkak or sakit smpi xleh gerak especially fingers.xleh ckp tu sbb skt gigi.thx ye..:)

eja said...

yoa: ye ler akak!hehe

sarah ishaq said...

dugaan yg mencabar = al kuat!