CLICK! CLICK ! DI SINI

Sunday, August 1, 2010

Honey Lemon Chicken

8 ketul ayam
garam
1 cwn minyak masak

sos lemon
5 s/k air
1 biji lemon (dptkn 5 sudu jus lemon)
3 sudu madu
1 s/k tepung jagung dibancuh dgn 2 sudu air

cara memasak:

- basuh ayam dan lumur dgn garam
- panaskn minyak dan goreng ayam
- angkat ayam dan toskan minyak
- kemudian pnskn air dan jus lemon di dlm periuk
- tambahkn madu dan kacau rata
- masukkan bancuhan tepung jagung dan biarkan sehingga pekat
- tuangkan sos ke atas ayam
- tadaaa!! sedia untuk dimakan dengan nasi panas..


*tau x i dpt resepi ni ktne?kt dlm surat kabau..ruangan didik utk budak2 upsr tu..huhu..
selamat mencuba kwn2.. :)

Photobucket

2 comments:

Yoa Ngadenin said...

sendiri da cube ke nk bagi2 resepi kat org nih?? huh huh??

eja said...

mestila belum..br baca surat kabau td..hehe