CLICK! CLICK ! DI SINI

Saturday, January 1, 2011

LANGKAWI

 SELAMAT DATANG KE LANGKAWI!

inilah trip kami sekeluarga untuk 2010
last year on 25th december kami ke Penang
tapi bawak fitra sorang je
adik faliq tinggal 
coz dia kecik sangat masa tu..baru 3bln

if trip ke penang last year dgn my BFF
(eti,ayiq,caq,ijat,pijul)
this year plak dengan ofismates
tujuan sebenar ada lawatan penanda aras ke Kolej Komuniti Langkawi
tapi cam biasa ler
sambil menyelam sambil minum air kan..huhu

so..check out our stori mori kt sane;

*1st day xdak gambaq coz kelam kabut..harap maklum..

 2nd day: this is the1st place kami pegi
MH Saujana kilang produk gamat
macam-macam ada!
memborong jugelah kami di sini


 pastu singgah tempat beli batik tapi tak beli ape2 coz niat nak beli barang kat pekan kuah nanti
and this is the next destination 
Geoforest Park
naik bot ke Gua Kelawar, Sangkar Ikan, tengok helang and Sempadan Thailand


 masuk jugak kami dalam gua kelawar ni..


 Fitra takut naik bot ni
abang bot ni rempit..layaan je dia bawak bot laju2
Faliq pun kemain suke
dapat tengok helang banyak gler

 in front of pintu masuk ke jetty Geoforest Park 



 kakak blur kene posing

 adik plak tidoq biler sampai sini
Makam Mahsuri
anyway mumy and abah da pernah masuk
so kami lepak jela kt luar sementara tunggu kwn2 lain masuk

cadangnye nak ke cabel car..
tapi masa da suntuk pulak
tengok orang ramai giler kt cabel car tu
kami patah balik terus pegi pekan kuah
coz sume da excited nak shopping termasukla kami..hhehe

singgah jap kat idaman suri
pastu baru g kuah
niat aku n hubby nak beli perfume
so apalagi ke kedai perfume la kami kejaq
orang lain sibuk bli pinggan mangkuk..kami sibuk pilih perfume..hehe
asal dari umah teringin sangat nak bli be delicious hijau
sekali sampai situ abis sudah stok..boleh tak cm2?sabau jela..
last2 amik Gucci Envy Me
bolehla..

dapatla beli ole2 sket untuk family sana dan sini
tapi memang kelam kabut giler
dengan 2org anak + kedai kami pergi jauh giler dari tempat bas parking
sian Fitra kene jalan jauh2
nak dokong tak larat 
Faliq..nasib baik kami bwk buggy..kalau tak mau pengsan mumy n abah..

lepas kuah 
last destination is Dataran Helang
mumy tak turun dah dik oi!
somput sudah..

 malamnye hubby sewa kete kat resort
oh..lupe nk mention..kami stay kat Chandek Kura Resort
bukan kat kuah or cenang tapi kat dalam kampung
bolehla daripada tak ada..upss!

kami tak makan kat resort terus pegi sini
Restoran Hj Ramli, pantai Chenang
ramai giler org k!
omputeh pun ramai mkn kat sini

 faizal dan rohaiza kalau pegi seafood memang camni ye..harap maklum
walaupun makan 2org je
licin babe!
patutla penuh..memang yummy!!super delicious..!!!
cume anak2 da bising penat sangat seharian tak rehat
so kami tak jalan2..abih makan terus balik tidoq
*mumy telan 2biji paracetamol baru leh tidoq..sakit pala penat sangat


 3rd day: Kolej Komuniti Langkawi
seawal 830 kami da sampai
dengaq taklimat jap and diorg bawak tour ke seluruh kawasan..
besaq noo KK Langkawi ni..
courses yang ditawarkan kat sini pun menarik
Faliq jadi romeo di sini..ske betul my ofismates' daughter layan dia
puas dia jalan tour dalam ni..:)

 KK Langkawi ni sangat dekat dengan Airport Langkawi
aeroplane lalu cam kete je zub zab zub zab..
masa nak amik gamba kami ada aeroplane lalu..tu yg dok pandang atas nun..


 and tibalah masa kami balik
ferry kul 1230 ke Kuala Kedah
ada masa lagi so apalagi kami shopping la lagi
smalam memang belum sempat beli chocolate
memborong lagi kat sini..hhehe
orang memang ramai tak hengat k!

 fitra and faliq boring tunggu giliran..hahaha!
kelam kabut jugakla masa ni coz nak mengumpulkan ofismates n family seramai satu bas
tapi alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar

 kami keluaq ikut Gate A ke Kuala Kedah
about one n a half hour journey

tak abih kat situ..
dah tu kami sempat pergi ke padang besaq
shopping lagi..
hubby kate kopak aku!!!hahahha

*xpela en hubby..awak pun memang kaki shopping..:)

sampai umah kul 3pagi..flat tak hengat..
anyway selamat sampai da cukup baguih kan kan!
Alhamdulillah..

*akan continue dengan kisah fitra demam..

1 comment:

eati said...

well eja...bukan ke kite dah band delicious by DKNY... kerane itu adalah taste "kakak" ko???? kan kan kan...

hum..... aku sampai sekarng tak beli pun DKNY delicious hijau mahupun merah... sebab sejarah tuu..
tapi mungkin pas nie try laa...hehehhe...

Gucci tu pun syiookk...so tak sesie juge laa..wangi kan..satu botol share 2 orang ker?? cam yg aku alami.. wek wek..sakit hati... suh beli sndri taknak... hehhehehe